A Civil Információs Centrum Csengerben tartott NEA képzést
2019. 09. 20.

2019. szeptember 18-án 14:30-tól a Hierotheosz Egyesület következő állomásán Csengerben tartott NEA képzést.

Az eseményen Köszöntőt mondott Forján Zsolt Csenger Város polgármestere és Kovács Sándor országgyűlési képviselő, akik mindketten a helyi civil szervezetek munkájának fontosságát, közösségteremtő szerepét hangsúlyozták.

Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke a Megyei Önkormányzat feladat-és hatáskörébe tartozó TOP programról, annak konstrukcióiról és előrehaladásáról tartott előadást.

Perényi Zsigmond az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára előadásában a 2014-2020 közötti Európai Uniós fejlesztési ciklus fejlesztéseiről számolt be, valamint tájékoztatást adott a 2021-2027 évi Európai Uniós ciklus tervezésével kapcsolatos aktualitásokról.

Kiss András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója tájékoztatóján bemutatta a NEA 2020. évi kiírását minden civil szervezetet arra buzdított, hogy merjenek pályázni és ezáltal jobbnál jobb programokat megvalósítani. Egyben ismertette, hogy a NEA 2020. évi pályázati kiírása 2019. október 1-én jelenik meg és várhatóan 30 nap fog a civil szervezetek rendelkezésére állni a NEA összevont pályázat beadására, majd ezt követően nyílik lehetőség a NEA egyszerűsített pályázatok beadására.

A megjelent civil szervezeteket bíztatta, hogy éljenek a NEA adta pályázati lehetőséggel.

Az eseményről a megyei Kölcsey Televízió videóban számolt be:

http://kolcseytv.hu/ezermilliardok-fejlesztesre/