A Civil Információs Centrum Kisvárdában tartott NEA képzést
2019. 09. 30.

A Hierotheosz Egyesület Kisvárdában tartott NEA képzést.

Az eseményen köszöntőt mondott Leleszi Tibor Kisvárda Város polgármestere és Dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, akik mindketten a helyi civil szervezetek munkájának fontosságát, közösségteremtő szerepét hangsúlyozták.

Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a Megyei Önkormányzat feladat-és hatáskörébe tartozó TOP programról, annak konstrukcióiról és előrehaladásáról tartott előadást.

Dr. Vitályos Eszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az EFOP program aktuális kérdéseit vázolta fel, felszólalásában kitért a megyét kiemelten érintő pályázati felhívások tapasztalataira.

Kiss András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója tájékoztatóján bemutatta a NEA 2020. évi kiírását. Minden civil szervezetet arra buzdított, hogy merjenek pályázni és ezáltal jobbnál jobb programokat megvalósítani. Egyben ismertette, hogy a NEA 2020. évi pályázati kiírása 2019. október 1-én jelenik meg és várhatóan 30 nap fog a civil szervezetek rendelkezésére állni a NEA összevont pályázat beadására, majd ezt követően nyílik lehetőség a NEA egyszerűsített pályázatok beadására.

A megjelent civil szervezeteket bíztatta, hogy éljenek a NEA adta pályázati lehetőséggel.

Az eseményről a Friss Média is beszámolt:

https://frissmedia.hu/hir/ti-vagytok-nekem-a-varosban-a-csaladom-az-ero/12371