A Civil Információs Centrum Mátészalkán tartott Járási Információs Partnerségi Napot
2019. 09. 30.

A Hierotheosz Egyesület Mátészalkán tartott Járási Információs Partnerségi Napot.

Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Hanusi Péter Mátészalka Város polgármestere, Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke és Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, akik mindannyian a helyi civil szervezetek munkájának fontosságát, közösségteremtő szerepét hangsúlyozták.

Kiss András elmondta továbbá, hogy az elmúlt pályázati ciklusban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 295 pályázat kapott pozitív elbírálást, ami 42 százalékos támogatottsági arányt mutat, az országos NEA keret 8%-a került Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetekhez, ez a megyében működő civil szervezetek munkáját dícséri.

Dr. Kecskés Péter főosztályvezető elmondta, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2020. évi pályázataira 2019. október 1-től lesz lehetőség pályázni. A keret idén 5,9 milliárd forint volt, jövőre 7,7 milliárd lesz, tehát közel 2 milliárdos növekmény van a 2019-es évhez képest.

Továbbá előadásában bemutatta a NEA 2020. évi pályázati összevont és egyszerűsített pályázati kiírásait, valamint az EPER rendszer változtatásait és újításait.

A NEA 2020. évi pályázati kiírása 2019. október 1-én jelenik meg és várhatóan 30 nap fog a civil szervezetek rendelkezésére állni a NEA összevont pályázat beadására, majd ezt követően nyílik lehetőség a NEA egyszerűsített pályázatok beadására.

Az eseményről a Kölcsey Televízió videóban számolt be:

http://kolcseytv.hu/civil-forum-mateszalkan/