A Civil Információs Centrum Nyírbogáton tartott Járási Információs Partnerségi Napot
2019. 10. 01.

A Hierotheosz Egyesület Nyírbogáton tartott Járási Információs Partnerségi Napot.

Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó Nyírbogát Nagyközség polgármestere, Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, akik mindannyian a helyi civil szervezetek munkájának fontosságát, közösségteremtő szerepét hangsúlyozták.

Kiss András elmondta továbbá, hogy az elmúlt pályázati ciklusban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 295 pályázat kapott pozitív elbírálást, ami 42 százalékos támogatottsági arányt mutat, az országos NEA keret 8%-a került Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetekhez.

Továbbá megköszönte helyettes államtitkár úrnak és a Miniszterelnökségnek azt a kiemelt figyelmet, amely a térség felé irányul.

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2020. évi pályázataira 2019. október 1-től lesz lehetőség pályázni. A keret idén 5,9 milliárd forint volt, jövőre 7,7 milliárd lesz, tehát közel 2 milliárdos növekmény van. Az államtitkár hangsúlyozta, azt az aktívitást, amely a szabolcs-szatmár-bereg megyei civil szektort jellemzi és ő is ezt pozitív példaként tartja, emiatt is mindig örömmel jön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei térségbe.

Dr. Kecskés Péter főosztályvezető előadta a NEA alap pályázati kiírásait, valamint az EPER rendszer változtatásait és újításait.

A NEA 2020. évi pályázati kiírása 2019. október 1-én jelenik meg és várhatóan 30 nap fog a civil szervezetek rendelkezésére állni a NEA összevont pályázat beadására, majd ezt követően nyílik lehetőség a NEA egyszerűsített pályázatok beadására.

Az eseményről a Kölcsey Televízió is beszámol (1:20-tól):

http://kolcseytv.hu/hirado-2019-szeptember-25-szerda/