A Hierotheosz Egyesület a Miniszterelnökséggel közösen Nyíregyházán rendezte meg CIVIL INFO - NEA 2021 tájékoztató rendezvényt
2020. 09. 18.

2020. szeptember 15-én a Hierotheosz Egyesület partnerségben a Miniszterelnökséggel szervezte meg CIVIL INFO - NEA 2021 tájékoztató rendezvényt Nyíregyházán a megyeházán.

A jelenlevőket elsőként Kiss András operatív igazgató köszöntötte.

Az rendezvényen köszöntőt mondott Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei kormánymegbízott és Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, akik mindannyian kiemelték a civil szervezetek által végzett tevékenységek fontosságát.

Az eseményen beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki kihangsúlyozta és elismerte azt az értékteremtő munkát, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő civil szervezetek végeznek, egyben tájékoztatást adott a civil szervezeteket érintő aktuális pályázatokról, döntésekről.

Továbbá bejelentette azt az örömteli hírt, hogy a 2021. évben több mint 9 milliárd forint támogatás jut el a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül a civil szervezetekhez,

Dr. Kecskés Péter a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője ismertette a NEA 2020. évi pályázatok tapasztalatait, egyben bemutatta a NEA 2021. évi pályázatait is. A főosztályvezető elmondta, hogy a NEA 2021. évi összevont pályázati kiírásai 2020. október 12-én jelennek meg, és várhatóan 30 nap áll majd rendelkezésre a benyújtásra. Ezt követően nyílik lehetőség az egyszerűsített pályázatok beadására is.

Dr. Kisida Tamás jogi referens előadásában bemutatta a civil szervezetek tevékenységének statisztikai megoszlását, valamint ismertette, hogy a civil szervezetek állami támogatása 2010 óta erősen növekedésnek indult.

Furka Ágnes osztályvezető ismertette, hogy a NEA 2021. évi pályázatai az EPER rendszer helyett ezután már a NIR rendszerben kerülnek kiírásra, egyben bemutatta a NIR rendszer felületét is.

A megjelent civil szervezeteket mindannyian bíztatták, hogy éljenek a NEA adta pályázati lehetőséggel.

A rendezvényen jelen volt a térség számos civil szervezete és polgármestere is.