A Hierotheosz Egyesület képzést tartott a fiatalok számára
2019. 12. 23.

A Hierotheosz Egyesület, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum működtetője 2019. december 18-án „a fiatalok bevonásának lehetőségeiről a civil szervezetek számára” címmel tartott képzést a nyíregyházi Continetal Arénában.

Az eseményen előadást tartott Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, aki beszédében a civil élet fontosságáról ejtett szót, bemutatta a szervezetek előnyeit és hátrányait, valamint kiemelten fontosnak tartotta a fiatalok bevonását a civilek életébe, hiszen a civil szervezetek korfája elöregedőben van és fontos a jövő nemzedékének bevonása

Dr. Juhász Péter Gergő a Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület elnöke szót ejtett szervezetük működéséről, bemutatta programjaikat, eredményeiket, illetve beszélt a jövőbeni terveikről is.

Szilágyi Norbert az Informatika Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke szót ejtett arról, hogy a modern civil szervezetek milyen platformot használnak a polgárok elérésére, illetve azt, hogy a honlap helyett fontosabbá válik a közösségi média pl. facebook, instagram.

Riba Gábor pályázatíró előadásában forrásteremtési lehetőségekről beszélet a civileknek, aki szerint a NEA alap forrásai jó lehetőséget nyújthatnak kezdeményezéseik megvalósítására, de ajánlotta a GINOP, TOP programok adta lehetőséget, melynek keretében fiatal munkavállalókat foglalkoztathatnak a civil szervezetek.