A Hierotheosz Egyesület Máriapócson tartott Információs Rendezvényt
2020. 09. 30.

2020. szeptember 29-én a Hierotheosz Egyesület Máriapócson tartott Információs Rendezvényt.

Az eseményen köszöntőt mondott Hajdu Mihály Máriapócs Város alpolgármestere, Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke és Román István szabolcs-szatmár-bereg megyei kormánymegbízott, akik a helyi civil szervezetek munkájának fontosságát, közösségteremtő, értékteremtő és a térség hosszútávú jövőjét meghatározó tevékenységét hangsúlyozták és kiemelték azt a szolgálatot, amit a Civil Közösségi Szolgáltató Központ a térség civil szervezetei érdekében végez.

Dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott megnyitójában a civil szervezeteket érintő kormányzati indézkedésekről, a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának tapasztalatairól, és megköszönte azt a hiánypótló munkát, amelyet a szociális, karitatív, közösségteremtő téren a civil szerevezetek végeznek és felhívta a figyelmet az olyan figyelemfelhívó akciókra, mint az október 9-én a Megyeházán megvalósuló Civil Véradásra és mindenkit arra kért, ha teheti csatlakozzon e nemes kezdeményezéshez, amely hozzájárul a vérellátás biztonságához. 

Kiss András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója tájékoztatóján bemutatta a NEA 2019. évi és a NEA 2020. évi pályázatainak tanulságát és tájékoztatást adott arról, hogy még az ősz folyamán megjelennek a NEA 2021. évi pályázati kiírásai. Egyben jelezte azt az örömteli hírt, hogy a 2021. évben több mint 9 milliárd forint támogatás jut el a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül a civil szervezetekhez. Megköszönte azt a komoly, értékteremtő munkát, amelyet ezek a közösségek végeznek.

Az operatív igazgató beszélt még a Falusi Civil Alap idei kiírásairól és annak tapasztalatairól.

A megjelent civil szervezeteket bíztatta, hogy éljenek a NEA adta pályázati lehetőséggel.