A Hierotheosz Egyesület Nyíregyházán tartott civil beszélgetést
2022. 06. 24.

Kerekasztal beszélgetés volt a résztvevők között.

 

A Hierotheosz Egyesület, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2022. június 22-én a Megyejárás keretében tartott civil beszélgetést Nyíregyházán, ahol jelen volt Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, Dr. Szabó Tünde kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere, Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára, valamint a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok, és Társadalmi Konzultáció Főosztálya munkatársai Dr. Kecskés Péter főosztályvezető, Furka Ágnes osztályvezető, Kóródi Vivien referens, Pántos Tamás titkárságvezető-helyettes, és Dr. Kisida Tamás jogi referens.

A kerekasztal beszélgetésen a résztvevők kötetlenül oszthatták meg gondolataikat, a civil szervezeteket érintő aktuális kérdésekről, pozitív intézkedésekről, az őket érintő kihívásokról, tapasztalatokról, valamint természetesen a pályázati lehetőségek, Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Falusi Civil Alap (FCA), Városi Civil Alap (VCA) is szóba kerültek.

A rendezvény konklúziója volt, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagyon aktív közösségi élet zajlik, a civil szervezetekkel élénk beszélgetés alakult ki, és a megyei szervezetek és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ közötti kapcsolat élőnek, és napi szintűnek mondható.