A Hierotheosz Egyesület Nyíregyházán tartott képzést a fiatalok számára
2020. 09. 30.

2020. szeptember 17-én a Hierotheosz Egyesület képzést tartott a fiatalok bevonásának lehetőségeiről a civil szervezetek számára Nyíregyházán a Continental Arénában.

Az eseményen előadást tartott Kiss András a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója, aki beszédében a civil élet fontosságáról ejtett szót, továbbá ismertette a NEA 2021. évi pályázatait, hiszen a Nemzeti Együttműködési Alap jelenti a legnagyobb forrást a civilek számára, és egy külön kollégium foglalkozik az ifjúsági szervezetek ügyeivel, ez az Új Nemzedékek Jövőjéért Kollégium. Elmondta, hogy TOP, GINOP program keretében lehetőség nyílik fiatalok foglalkoztatására is, amely civil szervezeteknek nagy lehetőség.

 

Földi Nikoletta az Informatika Fejlődéséért Alapítvány képviseletében ismertette azokat a platformokat, amelyekkel a civilek megszólíthatják a fiatalokat, illetve az informatika területen elhelyezkedni kívánók fejlődésének elősegítését és a fiatalok fejlesztői képességeinek támogatását hangsúlyozta, tájékoztatások és oktatások révén, úgy is mint egy olyan terület képviselője, amely nagyon sok fiatal kreatív energiáit vonja be. Az informatika, a digitális megoldások egyszerre lehet hívószó és eszköz a fiatalok civil életbe való integrálására.

 

Hegedüs Zoltán a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökeként bemutatta a Nemzeti Ifjúsági Tanács munkáját és egyben kiemelte, hogy a Nemzeti Ifjúsági Tanács nemcsak ifjúsági érdekképviselet, hanem egyszerre közösség és képzőhely is a fiatalok számára. Szót ejtett a szervezet olyan meghatározó céljairól, mint az egységes álláspont kialakítása az ifjúságot érintő kérdésekben, az ifjúságpolitikai célok megvalósulásának elősegítése és támogatása, valamint a fiatalok gondjainak feltárása és közvetítése a döntéshozók számára.

 

Veres Márton a Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke előadásában bemutatta a Magyar Ifjúsági Konferencia múltját és jelenét, valamint beszélt a szervezet céljairól, melyek a határokon átnyúló programok és rendezvények elősegítése, a magyar ifjúság bevonása az össznemzeti ifjúságpolitika kialakításába, illetve a Magyarország határain túl élő magyar ifjúsági közösségek erkölcsi, anyagi és diplomáciai támogatása az anyaországi fiatalok részéről. Ez a munka egyfajta hídépítés a külhoni fiatalok és az Anyaország között.

 

Az előadások végén egy Workshop keretein belül a jelenlévő résztvevők kérdéseket tehettek fel az előadók számára és azokat vitathatták meg.