A Hierotheosz Egyesület Nyíregyházán tartott képzést
2020. 11. 18.

2020. november 12-én a Hierotheosz Egyesület képzést tartott az adományozás és önkéntesség lehetőségeiről a civil szervezetek számára online a vírushelyzetre való tekintettel.

Az eseményen előadást tartott Szilágyi Norbert, az Informatika Fejlődéséért Alapítvány elnöke, aki előadásában kifejtette, hogy hogyan használható fel az online világ egy szervezet célkitűzéseinek elérésére illetve a támogatók adományok gyűjtésére hívta fel a figyelmet, amely az online térben szintén új megoldásokat és kreativitást követel.

Demeter Judit a Payer Industries Hungary Kft. HR generalista nagyon részletesen elmondta, hogy a vállalati felelősségvállalás az üzleti világ elkötelezettségét jelenti, hogy hozzájáruljon a fenntartható gazdasági fejlődéshez, az alkalmazottakkal, a családjaikkal, a helyi közösséggel és a társadalom széles rétegeivel együttműködve az életminőség javítása érdekében.

Kiss András a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója bemutatta, hogy a civil szervezetek meghatározó szerepet játszanak abban, hogy a társadalom minél nagyobb része vegyen részt az adományozásban és arra is bíztatta a civileket, hogy merjenek adományt gyűjteni, indítsanak helyi vagy akár országos adománygyűjtő kampányokat, keressék meg a magánszemélyek mellett cégeket, akár nagyvállalatokat is. Beszélt a NEA normatív pályázat támogatási lehetőségeiről is, valamint az SZJA 1%-os felajánlások lehetőségeiről.

Insticzei Zoltán a BIKSZE elnöke beszélt a vásárosnaményi Olt-Alom Állatotthonukról, amelynek célja a gazdátlan, kóborló kutyusok megmentése, mielőbbi boldog családi környezetben történő elhelyezése. Állatszerető, önkéntes emberek áldozatos munkája és magánszemélyek, cégek adományai segítik őket ebben a tevékenységben. A pénzadományozás különböző területeire is bővebben kitért, amik a kutyák jólétét szolgálják.

Dr. Juhász Péter Gergő, a Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület elnöke bemutatta tevékenységüket, hogy konkrét akciókkal, programokkal, figyelem felkeltéssel, oktatással, szemléletformálással elősegítik az értékek megőrzését, a természeti és épített környezetet, a társadalmat a fenntarthatóság jegyében alakítsák, formálják. Ennek érdekében folyamatosan együttműködnek mind hazai, mind nemzetközi szinten helyi és megyei önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, oktatási, egészségvédelmi és egyéb szociális intézményekkel, továbbá folyamatosan kapcsolatot tartanak a médiával. A Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület nemzetközi projektekben is részt vesz Afrikában, ezért a nemzetközi projektek szempontjából mutatták be az eredményes adománygyűjtés, figyelemfelhívás mikéntjét.