A Hierotheosz Egyesület számítógépkezelési és informatikai képzést tartott
2020. 10. 05.

2020. október 02-án (pénteken) a Hierotheosz Egyesület számítógépkezelési és informatikai képzést tartott Nyíregyházán a Continental Arénában.

Az eseményen nyitóelőadást tartott Kiss András a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója, aki kitért arra, hogyan és milyen célból, értékek alapján használjuk hatékonyan az informatikai eszközöket a szervezet fejlődése, jobb megjelenése, társadalmi elismertségének növelése érdekében. A weboldalak és a weboldalakkal szemben támasztott elvárások folyamatosan változtnak, ahogy a közlési módok és csatornák is (instagram, facebook, tik-tok), ami tegnap még korszerűnek számított, az mára már elavult lehet, és nem biztos, hogy hozza az elvárt eredményt. Ilyenkor szükséges átgondolni az okokat, és sok esetben újratervezni, átalakítani, korszerűsíteni kell a kommunikációs módokat, platformokat, de a legfontosabb, hogy a szervezet karakterazonos maradjon és elérje a célcsoportját. Szót ejtett arról, hogy a megjelenések, rendezvények, képzések online térben való megrendezésének új távlatokat nyitott a sors a Covid 19 vírus megjelenésével, hisz megváltoznak a találkozási szokások, mindenki jobban mérlegel és oda megy személyesen ahova elengedhetetlen a személyes jelenlét.

 

Szilágyi Norbert az Informatika Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke előadásában bemutatta miért van szükség az informatikai ismeretek fejlesztésére. Megemlítette, hogy a modern civil szervezetek milyen platformot használnak a polgárok elérésére, illetve azt, hogy a honlap helyett fontosabbá válik a közösségi média pl. facebook, instagram, és ezeken a felületeken hogyan tudunk egy rendezvényt megszervezni.

 

Krajecz Tamás előadásában bemutatta hogyan használjuk fel saját fotóinkat és hogyan készítsük el egyedi hirdetéseinket a közösségi médiára, illetve weboldalunkra grafikai programok segítségével. Milyen eszközökkel van lehetőségünk feltölteni a képeket a számítógépre fényképezőgépről vagy telefonról. Megemlítette, hogy a közösségi médiára vagy weboldalra a feltöltendő képet hogyan lehet méretezni, illetve megszerkeszteni képszerkesztő segítségével.

 

Földi Nikoletta az Informatika Fejlődéséért Alapítvány munkatársa bemutatta hol, mit és hogyan érdemes hirdetni az interneten. Megtudhattuk, hogy az emberek naponta több, mint 5 órát töltenek az interneten, ennek 60 százalékát mobiltelefonon teszik.

 

Az előadások végén egy Workshop keretein belül a jelenlévő résztvevők kérdéseket tehettek fel az előadók számára és azokat vitathatták meg.