A megyei roadshow első állomásaként a Hierotheosz Egyesület Vásárosnaményban tarott NEA képzést
2019. 09. 06.

NEA képzés Vásárosnaményban

A megyei roadshow első állomásaként a Hierotheosz Egyesület 2019. szeptember 5-én NEA képzés vásárosnaményiban került megrendezésre.

Az eseményen köszöntőt mondott Filep Sándor polgármester és Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő, akik mindketten a helyi civil szervezetek munkájának fontosságát, közösségteremtő szerepét hangsúlyozták.

Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a Megyei Önkormányzat feladat-és hatáskörébe tartozó TOP programról, annak konstrukcióiról és előrehaladásáról tartott előadást.

Vitályos Eszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az EFOP program aktuális kérdéseit vázolta fel, felszólalásában kitért a megyét kiemelten érintő pályázati felhívások tapasztalataira.

Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára előadásában a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi pályázati kiírásának tapasztalatairól beszélt. Egyben ismertette, hogy a NEA 2020. évi pályázati kiírása 2019. október 1-én jelenik meg és várhatóan 30 nap fog a civil szervezetek rendelkezésére állni a NEA összevont pályázat beadására, majd ezt követően nyílik lehetőség a NEA egyszerűsített pályázatok beadására.

A megjelent civil szervezeteket bíztatta, hogy éljenek a NEA adta pályázati lehetőséggel.