„A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI CIVIL DÍJ” díj átadása
2020. 12. 22.

A Hierotheosz Egyesület által működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idén először hirdette meg hagyományteremtő célból „ A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI CIVIL DÍJ” hiánypótló pályázatát.

A szakmai zsűri által kiválasztott, díjazott civilek:

Lőrincz-Szejke Judit, a Borókagyökér Egyesület elnök asszonya

Budaházy Miklós, a Kürtgyarmat Hagyományőrző Egyesület elnöke

Dankó László, a Honvédsuli szakmai programvezetője

A három nyertest " A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI CIVIL DÍJ” emlékplakettel és ajándékutalvány átadásával jutalmaztuk, viszont a jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel a díjakat egyenként adtuk át.

Lőrincz-Szejke Judit a Borókagyökér Hagyományőrző Egyesület elnöke Szatmárnémetiben kapta meg elismerését, melyhez személyesen gratulált Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára, Pataki Csaba Szatmár Megye Tanácsának elnöke és Nagy Szabolcs parlament képviselő. Judit az elmúlt években a semmiből építette fel nemcsak egyesületét, de az ennek otthont adó Lépésház is az ő álmai alapján, a közösség összefogásának köszönhetően épült fel. Népművészek találkahelye, kulturális rendezvények otthona, sőt számtalan gyerektábor helyszíne lett a Szejke tanya és a Lépésház. Szatmár megyében Lőrincz Szejke Judit neve ma egyet jelent a hagyományőrzéssel, a népművészettel és ez így is marad sok sok évtizeden át.

 

Budaházy Miklós, a Kürtgyarmat Hagyományőrző Egyesület elnöke Fehérgyarmaton vette át a kitüntetést, melyhez személyesen gratulált Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. Miklós egyesülete az első Gyarmati Vigasságok után alakult meg, lassan 20 éve.

 

Dankó László, a gégényi Honvédsuli Egyesület szakmai programvezetőjének szintén személyesen gratulált Kisvárdán Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára, dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő és Leleszi Tibor, Kisvárda Város polgármestere.

 

A díjazottakkal interjút készített a Kölcsey TV, melyet az alábbi linken tekinthetnek meg:

https://www.youtube.com/watch?v=Me0qiqraIwo&feature=emb_logo

A Friss Média megyei hírportál is beszámolt a civil díjról, melyet az alábbi linken olvashatnak:

https://frissmedia.hu/.../ok-lettek-az-ev-civiljei.../16813

Az egyik nyertesünkkel, Dankó Lászlóval, a Honvédsuli elnökével külön interjút is készített a Friss Média megyei hírportál, melyet az alábbi linken tekinthetnek meg:

https://frissmedia.hu/.../elmenyekkel-ertekeket.../16824

A díjazotakról a Kelet-Magyarország megyei napilap is beszámolt, melyet az alábbi linken érhetnek el:

http://szabolcs-cic.hu/hir/a-kozosseg-szolgalataba-szegodtek/241

Ezúton pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársai nevében gratulálunk mi is. A díjazottak és minden jelölt munkájára, életére, családjára és szeretteire a mindenható Isten gazdag áldását kívánjuk!