Adománygyűjtő tréninget szerveztek a civileknek 2024. 04. 24.
2024. 04. 25.

Adománygyűjtő tréninget szerveztek a civileknek 2024. 04. 24.

A Hierotheosz Egyesület által működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ képzéssorozatának ötödik és egyben utolsó alkalmát szervezte meg 2024. április 24-én.

Az esemény az adománygyűjtés témakör köré épült, amelyre sok szeretettel várta a civil szervezeti vezetőket, aktivistákat, tagokat, valamint a civil működés iránt érdeklődőket. A téma aktualitása és fontossága vitathatatlan, hiszen megfelelő anyagi háttér nélkül egyetlen civil szervezet sem képes működni és ehhez az egyik forrásteremtési mód az adományok gyűjtése. A képzésen ehhez a forrásteremtési módhoz kaptak a résztvevők egy színvonalas, mélyreható betekintést, szerezhettek gyakorlati tudást.

 

Az eseményt Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára nyitotta meg, aki beszédében rávilágított arra, hogy napjainkban, amikor válság és veszélyek közepette éljük mindennapjainkat, a civil szervezetek működése, anyagi biztonsága is nehezebb helyzetbe került és ezért is kiemelten fontos ebben az időszakban az összefogás, egymás segítése, az adományozók megszólítása és a rászorulók, segítséget kérők felkarolása. A képzéssel is a célunk az, hogy az ilyen jellegű tevékenységük jól műveléséhez kapjanak a civilek segítséget és egy olyan szemlélet népszerűsítsünk, amelynek középpontjában az ember és az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás áll.

 

A képzés vezetője és egyben trénere Dr. Tálas László volt. A tréning során a tananyag két részre bontott formában történt átadásra: elméleti és gyakorlati. Az elméleti részben a résztvevők alapos tudást szerezhettek az adománygyűjtés jogszabályi hátteréről és az alapvető fogalmakról, az adománygyűjtő kampány tervezéséről és lebonyolításáról, ezek módszereiről, eszközeiről. Megtanulták a sikeres kommunikáció alapjait és betekintést nyerhettek az adományok fogadásához kapcsolódó számviteli és könyvelési kérdésekbe. Az elméleti etapot a gyakorlat követte, ahol a jelenlévők külön csoportokban, mondhatni élesben próbálhatták ki az adománygyűjtés szervezésének folyamatait. A résztvevők a nap során folyamatosan feltehették kérdéseiket, melyekre minden esetben kielégítő választ kaptak.

 

Az eseményen a térség számos egyesületének tagjai vettek részt, így a tréning kiváló lehetőség volt egymás megismerésére, a kapcsolatteremtésre, a civil összefogásra.