Civil Börze: Bemutatkozik a Tarpai Népi Hagyományőrző Egyesület
2020. 11. 24.

Ezen a héten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a Tarpai Népi Hagyományőrző Egyesületet ajánljuk figyelmükbe, melynek bemutatkozó anyagát a civil börze keretében itt találják:

https://civil.info.hu/kezdolap/kampanyok/index?o=153

 

Egyesületünk 2016. év végén alakult, elsődleges feladatunk és egyben célunk Tarpa történelmi és népi kultúrájának és hagyományainak ápolása. Ez szakmai programjainkban és Tarpa műemlékeinek "fejlesztésében" mutatkozik meg.

A történelmi, kuruc hagyományok ápolása mellett fontosnak tartjuk a nagy múlttal rendelkező Tarpai Citerazenekar működésének támogatását, akik jelenleg Tarpai "Figemadár" Citerazenekar néven működnek, ezen kívül táncházakat szervezünk óvodás és iskoláskorú gyermekeknek, ahol mindig lehetőséget biztosítunk a népi hangszerek kipróbálására is. Terveink között szerepel a népzeneoktatás lehetőségének biztosítása is.

Az egyesület tagjai folyamatos önkéntes munkát végeznek a település hagyományápolása érdekében, a rendezvényeknek állandó résztvevői, aktív szereplői, fontosnak tartjuk a helyi tájjellegű ételek receptjeinek megóvását és ezeknek az ételeknek a hagyományos módon történő elkészítésének átadását, amelyre 2021-ben külön klubfoglalkozást is tervezünk időszakosan.

Adománygyűjtésünk célja egy tarpai helytörténeti kiállítás létrehozása, ami a helyi értékeket és hagyományokat foglalná össze fotókon, táblákon, ereklyéken, illetve lehetőségekhez mérten interaktív módon.

A fent részletezett célra beérkezett adományokért cserébe, hagyományos keresztszemes technikával készült Karácsonyi díszeket adunkamelyet postai úton is el tudunk juttatni a kedves adományozónak hálánk jeléül. Az ajándéktárgy kiválasztása és az adományozással, utalással kapcsolatos információk egyesületünk honlapján olvasható, a következő linken: 

http://tarpaihagyomanyorzok.hu/adomanyok/

Az alábbi linken elérhető az egyesület bemutatkozó videója:

https://www.youtube.com/watch?v=HsZM_pATFis&feature=youtu.be

E-mail: info@tarpaihagyomanyorzok.hu

A szervezet az alábbi bankszámlaszámon fogadja az adventi adományokat (a banki átutalás során a közleménybe az „Adventi Civil Börze” megjegyzést szükséges beírni):

Bankszámlaszám: 67800106-10005776 (Takarékbank Zrt.)

     

Értéket őrzünk, hagyományt ápolunk!

www.tarpaihagyomanyorzok.hu

 

Előre is köszönjük megtisztelő adományukat,
Békés Adventi várakozást kívánunk, jó egészséggel és Áldott Karácsonyt!