Civil Információs Centrum Baktalórántházán tartott Járási Információs Partnerségi Napot
2019. 09. 30.

2019. szeptember 20-án 10:30-tól a Hierotheosz Egyesület Baktalórántházán tartott Járási Információs Partnerségi Napot.

Az eseményen Köszöntőt mondott Nagy Lajos Baktalórántháza Város polgármestere és Kovács Sándor országgyűlési képviselő, akik mindketten a helyi civil szervezetek munkájának fontosságát, közösségteremtő szerepét hangsúlyozták.

Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke a Megyei Önkormányzat feladat-és hatáskörébe tartozó TOP programról, annak konstrukcióiról és előrehaladásáról tartott előadást.

Schanda Tamás János az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszter-helyettese Magyarország gazdaság és fejlesztéspolitikájáról tartott előadást, amelyben különösen fókuszált a kisebb településeket érintő aktualitásokra.

Kiss András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója tájékoztatóján bemutatta a NEA 2020. évi kiírását minden civil szervezetet arra buzdított, hogy merjenek pályázni és ezáltal jobbnál jobb programokat megvalósítani. Egyben ismertette, hogy a NEA 2020. évi pályázati kiírása 2019. október 1-én jelenik meg és várhatóan 30 nap fog a civil szervezetek rendelkezésére állni a NEA összevont pályázat beadására, majd ezt követően nyílik lehetőség a NEA egyszerűsített pályázatok beadására.

A megjelent civil szervezeteket bíztatta, hogy éljenek a NEA adta pályázati lehetőséggel.

Az eseményről a megyei Kölcsey Televízió videóban számolt be az eseményről

http://kolcseytv.hu/kepzes-es-fejlesztespolitikai-forum-baktaloranthazan/