Civil szervezetek üléseivel kapcsolatos jogszabályi változások a veszélyhelyzet idején
2020. 04. 15.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. április 11-től hatályos a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezésekről szóló 102/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet)

Ezen a linken tudjátok megnézni a jogszabályt: 

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2000102.KOR

A Korm. rendelet lehetővé teszi a civil szervezetek szervei ülésének megtartását elektronikus hírközlő eszköz igénybevételével, illetve az ülés tartása nélküli határozathozatalt is /Korm. rendelet 3. § (2) bekezdés és 6. §/

Tájékoztatással élünk továbbá, hogy folyamatban van a civil szervezetek jogszabály szerinti éves beszámolója letétbe helyezési, közzétételi határidejének módosítása is a veszélyhelyzettel összefüggésben, amennyiben ez megtörténik, akkor az ezzel kapcsolatos hatályos intézkedésekről is tájékoztatást küldünk. 

Továbbá a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum Dr. Teschmayer Gábor Ügyvéd Úrral együttműködésben a civil szervezetek működésével és a veszélyhelyzettel való összefüggéssel kapcsolatban készített tájékoztató anyagot, mely az alábbi linken érhető el:

https://docs.google.com/document/d/10GwFVVLvxt9MX8tQyjcRx8y2MxF6_1PghLHWNxGXeic/edit?usp=sharing

 

 Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Civil Információs Centrum