Felhívás idős honfitársainknak segítséget nyújtó civil szervezetek számára
2020. 04. 20.

Tisztelt Civil Szervezeti Vezetők!

A koronavírus-járvány közepette az idős vagy egyéb egészségügyi okból rászoruló embertársainak nyújtott segítség különösen fontos. A járvány okozta megbetegedések és következményei leginkább őket érintik, a fertőzésveszély miatt leginkább ők vannak a saját otthonukhoz kötve, ezért pl. a bevásárlás, a gyógyszer kiváltása, az ügyintézés, vagy bármilyen más segítség megadása számukra rendkívül sokat jelent ebben a helyzetben.

 

A járvány magyarországi megjelenése óta már számos civil szervezet tagjai, tisztségviselői és önkéntesei végzik az idősek, krónikus betegek segítését. A Civil Információs Centrumok – a saját egyéni segítés mellett – úgy tudnak ebbe a folyamatba bekapcsolódni, hogy honlapjukon (esetünkben a www.szabolcs-cic.hu honlapon) közzéteszik azokat a megyében működő civil szervezetek, amelyek részt kívánnak venni az idős, krónikus beteg emberek megsegítésében, ebben kérjük az Önök segítségét.

 

Kérjük, hogy adják meg azokat az adataikat, amelyek segítségével az idős vagy krónikus beteg honfitársaink telefonon vagy e-mailben elérhetik Önöket és segítséget kérhetnek a mindennapi életükhöz.

 

Az alábbi adatokra van szükségünk:

  • Civil szervezet neve
  • Mely településen tud segíteni?
  • Segítségnyújtás megnevezése
  • Kapcsolattartó neve
  • Kapcsolattartó telefonszáma
  • Kapcsolattartó email címe

 

A GDPR-rendeletnek megfelelően kérjük a civil szervezet képviselőjét válaszlevelében járuljon hozzá, hogy a honlapunkon megjelentethessük az érintett szervezet adatait.

 

Kérjük, hogy az adatokat 2020. április 23-a (csütörtök) 12:00 óráig az sz.sz.b.m.cic@gmail.com email címre küldjék meg táblázatban, vagy email szöveg formájában, segítségüket előre is köszönjük.

 

Hírünkhöz mellékeljük (kattintson ide) a kitöltendő táblázatot és várjuk megtisztelő válaszokat.

 

Tisztelettel,

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum