Felhívás Kárpátaljai Vezetőképző programra
2020. 08. 14.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) egy Magyarországon és a világon is egyedülálló értékközösség. Intézményünkben kiemelkedően tehetséges fiatalok tanulnak, akik egy dinamikusan fejlődő csapatot alkotva fontos és értékes célok megvalósításán dolgoznak. Közel háromezer tagból álló közösségünkben a Kárpát-medence szinte minden régiójából és rétegéből találunk hallgatókat. Az alapítás óta eltelt időben az MCC Magyarország legkiválóbb, Európában is elismert interdiszciplináris képzőhelyévé vált.

Az intézmény tanárai között – hazánkban egyedülálló módon – közel harminc nemzetközileg elismert külföldi professzor is található.
 
A Collegium első átfogó posztgraduális képzése 2017-ben indult Erdélyi Politikai Iskola címmel. A program sikerét követően 2018-ban elindult az Erdélyi Politikai Iskola második évfolyama, valamint további két közéleti vezetőképző program: a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző és a Női Közéleti Vezetőképző Program.
 
Az MCC a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképzőt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel (KMKSZ), a KMKSZ Ifjúsági Szervezettel és Bocskor Andrea Európai Parlamenti képviselővel partnerségben szervezi. A program célja, hogy praktikus politikai ismertekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni. A hagyományos eszmetörténeti vagy politikatudományi oktatáson túlmutatva, a képzés résztvevői a politikai intézmények, pártok működésébe és működtetésébe kapnak betekintést, hazai és külföldi előadók segítségével. A program missziója, hogy szociokulturális helyzetüktől függetlenül támogassuk azokat a kiemelkedően tehetséges diákokat, akik hosszú távon saját közösségük véleményformálói kívánnak lenni. 
 
A Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző program sikerére tekintettel a képzést a 2020-as évben is útjára indítjuk. A toborzási időszakban próbálunk minél több olyan platformhoz eljuttatni a képzés hírét, amelyek a felvételi időszakban minél több, potenciális résztvevő-jelölt felkutatásában segítséget nyújthat. A Vezetőképző harmadik évfolyamára 2020. augusztus 19. szerda 23:59-ig lehet jelentkezni. 
 
 

A képzésről bővebb információk az alábbi oldalon állnak rendelkezésre: 

 

http://karpataljaivezetokepzo.mcc.hu/ 

 

A jelentkezéseket pedig ezen a felületen keresztül várjuk:  

https://feliratkozas.mcc.hu/karpataljai-kozeleti-vezetokepzo-2020