Hamarosan indul a NEA 2023. évi pályázata – „CIVIL INFO Nyíregyházán”
2022. 09. 15.

2022.szeptember 13-án a Hierotheosz Egyesület, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa megyei tájékoztató fórumot szervezett „CIVIL INFO – NEA 2023” címmel Nyíregyházán, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak.

Az eseményen jelen volt dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Nyíregyháza város országgyűlési képviselői, Dr. Szabó Tünde és Dr. Vinnai Győző, akik köszöntőjükben hangsúlyozták a nyíregyházi és a megyei civil közösségek munkáját, azoknak közösség teremtő és- megtartó erejét, és megköszönték a Miniszterelnökség kollégáinak, hogy folyamatosan kiemelt figyelmet fordítanak a megye civil közösségeinek tájékoztatására.

A megnyitót tartotta Román István szabolcs-szatmár-bereg megyei főispán, aki beszédében köszönetet mondott a civil szervezetek munkájáért, külön háláját fejezte ki azon civil szervezetek felé, akik az ukrajnai háború miatt érkezett menekültek megsegítése érdekében végeznek áldozatos munkát, egyben felajánlotta a Megyei Kormányhivatal segítségét a mindennapos munkájuk során.

Kiss András a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ igazgatója is megköszönte a civilek munkáját.

Ezután első kézből kaphattak hasznos információkat a jelenlévők a hamarosan induló pályázati lehetőségekről. A Nemzeti Együttműködési Alap kiemelkedő segítséget nyújt a megyében működő civil szervezeteknek működési és szakmai programjaik megvalósításához.

Előadást tartott Szalay-Bobrovniczky Vince, Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki ismertette a Nemzeti Működési Alap hamarosan induló pályázatát és felhívta a civilek figyelmét, hogy hamarosan október 3-án megjelenik a NEA 2023. évi pályázata, egyben méltatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő civil szervezetek munkáját és kiemelkedő forrás szerző képességüket, amely szintén ezt a munkát igazolja vissza.

Ezt követően kollégái Dr. Kecskés Péter főosztályvezető, Dr. Kisida Tamás jogi referens, valamint Lakatosné Kiss Edit referens részleteiben kibontották a pályázati kiírást és számos információt osztottak meg a résztvevőkkel.

A rendezvény nagy érdeklődés mellett zajlott, több, mint 100 megyei és városi civil vezető és tag vett részt a rendezvényen.