HAMAROSAN INDUL A NEA 2024. ÉVI PÁLYÁZATA – „CIVIL INFO NYÍREGYHÁZÁN”
2023. 09. 15.

2023. szeptember 12-én a Hierotheosz Egyesület, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa tájékoztató fórumot szervezett „CIVIL INFO – NEA 2024” címmel Nyíregyházán, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak.

A Vármegyeháza dísztermében Kiss András vármegyei képviselő és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója nyitotta meg a rendezvényt majd köszöntőt mondott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, dr. Vinnai Győző és dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselők, Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke, Román István a vármegye főispánja, az aktualitásokról pedig Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára számolt be a jelenlévőknek, aki ismertette a Nemzeti Együttműködési Alap hamarosan induló pályázatát, amely október 2-án jelenik meg és már a 2024. évi szakmai és működési tervekre pályázhatnak, amely a kiszámíthatóságot is erősíti, hiszen a civil szervezetek már az első negyedévében fogják tudni hogy tervezhetik projektjeiket,beszélt arról is hogy megjelentek a Városi Civil Alap pályázatai is.


Egyben méltatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő civil szervezetek munkáját és kiemelkedő forrás szerző képességüket, amely szintén ezt a munkát igazolja vissza.

„Szabolcs-Szatmár-Bereg rendkívül sikeresen szerepel a NEA pályázatain, az adatok alapján a támogatások lehívásában csupán Pest megye előzi meg, ami óriási eredmény.” – fogalmazta meg Szalay-Bobrovniczy Vince

 

Ezt követően kollégái Dr. Kecskés Péter főosztályvezető, Dr. Kisida Tamás jogi referens, valamint Lakatosné Kiss Edit referens részleteiben kibontották a pályázati kiírást és számos információt osztottak meg a résztvevőkkel.

A rendezvény nagy érdeklődés mellett zajlott, több, mint 100 megyei és városi civil vezető és tag vett részt a rendezvényen.

 

Bővebben az alábbi linkeken és a Kelet-Magyarország Napilapban olvashatnak:

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2023/09/jo-hireket-kaptak-a-civil-szervezetek

https://frissmedia.hu/hir/kiemelkedoen-jol-palyaztak-a-megyei-civilek/24278

https://www.nyiregyhaza.hu/post/civil-info-tajekoztato-forum-a-2024-es-nea-s-palyazatokrol-2023-09-14?fbclid=IwAR3iN5jtrMMufz5RSNS9QSR_-S2CG3_6z9Pbi1Fyz_bPHLvpAx7NLzpnJZc

https://kolcseytv.hu/hir/kiemelkedo-eredmenyeket-ertek-el-a-varmegyei-civilek?13051

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ