Információs Partnerségi Nap - Aktuális civil és ifjúsági ügyek
2024. 07. 08.

Információs Partnerségi Napot tartott Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2024. március 13-án Nyírtasson.

Az eseményen köszöntőt mondott Kiss András operatív igazgató, aki köszöntötte a megjelent civil szervezetek tagjait.

Majd előadást tartott Petrus József fogyatékosságügyi tanácsadó, aki előadásában elmondta, hogy a fiatalok aktualitása a fogyatékkal élők megismerésében abban rejlik, hogy ők formálják a jövőt, és az ismereteik, valamint cselekedeteik nagyban befolyásolják, hogy milyen társadalomban fogunk élni. A fiatalok, akik jól ismerik a technológiát, segíthetnek a fogyatékkal élőknek az alkalmazkodásban és a technológia hatékony használatában. Számos fiatal vesz részt önkéntes munkában, ahol lehetősége van fogyatékkal élőkkel is dolgozni. Ezek az élmények gazdagítják a fiatalok tapasztalatait, és hozzájárulnak ahhoz, hogy empatikusabb és felelősségteljesebb felnőttekké váljanak. A civil szervezetek és egyének közreműködése révén erős támogató hálózatok jöhetnek létre. Ezek a hálózatok lehetőséget biztosítanak a fogyatékkal élők és családjaik számára, hogy segítséget és információt kapjanak, valamint kapcsolatokat építsenek másokkal.

A jelenlévő fiatalok az előadás után nemcsak pozitívabb életszemlélettel távoztak, hanem megdöbbenve ismerték fel, hogy a mindennapi problémáink össze sem hasonlíthatóak az élet igazi nehézségeivel, valamint együttesen megállapították, hogy ezek a látássérült emberek ugyanolyan teljesértékű emberek, mint bárki más, csak sokkal több segítségre van szükségük a környezetüktől, mint nekünk látóknak.