Ismét civil véradást szerveztek
2021. 03. 30.

Nyíregyháza

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ  idén először, illetve összesen már negyedik alkalommal szervezte meg a Civil Véradást, amelyen a megyei civil szervezetek vezetői és munkatársai mellett, minden érdeklődő állampolgárt vártunk – mondta el lapunknak Kiss András, a szervezet operatív igazgatója. – A pandémiás helyzet is rámutat arra, hogy milyen fontos a véradás és ezen a területen is a civil összefogás, hiszen ahogy a szlogen is tartja: adj vért és ments meg három életet! Szinte mindenkinek van olyan személy a családjában vagy az ismeretségi körében, akinek a gyógyulásához valamilyen okból volt már szükség vérkészítményre, akár életmentő céllal, így elmondhatjuk, hogy a probléma valamennyiünket érint. Felelősséggel tartozunk azért, hogy a vérellátás mindig zökkenőmentes lehessen.

Az IV. Civil Véradásra március 25-én, a Megyeháza épületében várták a jelentkezőket, amellyel a Miniszterelnökség helyettes - államtitkára Szalay - Bobrovniczky Vince által életre hívott oszágos akcióhoz csatlakoztak, és melynek fővédnöke Herczeg Anita Dr. Áder János köztársasági elnök felesége.

– A véradásra tizenhatan jöttek el, amely azt gondolom, hogy egy szép eredmény a jelenlegi járványhelyzetben, amikor mindenki óvatos, és nehezebben mozdul ki otthonról még egy ilyen jó cél érdekében is – tette hozzá Kiss András. – Számunkra fontos minden olyan kezdeményezés, amely segíti a társadalmat, ez pedig fokozottan igaz a véradás ügyére. A jövőben is szeretnénk hasonló programokat szervezni, évente akár több alkalommal is, és öröm számunkra, hogy lassan a civil véradással már hagyományt teremtünk.

A Kölcsey Televízió szintén beszámolt az eseményről, melynek riportját az alábbi linken tekinthetik meg:

https://kolcseytv.hu/veradas-a-megyehazan/

Forrás: Kelet Magyarország