Kárpátalja, veletek vagyunk! - „Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért!
2022. 12. 16.

Kárpátalja, veletek vagyunk! - „Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért! – Adventi adománygyűjtés kárpátaljai óvodák, iskolák, gyermekotthonok számára”

  1. december 13-án a Máriapócsi Emmanuel Zarándokházban került megrendezésre a Hierotheosz Egyesület és az IKSZ - Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség hagyományos évzáró adománygyűjtő estje.

Mi is lehetne más a célja az idei gyűjtésünknek, mint a kárpátaljai magyar ifjúsági közösségek és intézményeik? Az összegyűlt adományokkal a kárpátaljai Szent Gellért Katolikus Kollégiumot, az Ungvári Ingyenkonyhát, és a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye fiataljait támogatjuk.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kocsis Fülöp, hajdúdorogi érsek-metropolita, Dr. Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynöke, Dr. Papp Tibor, a Nyíregyházi Egyházmegye főhelynöke, Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye emeritus püspöke, Kapin István, a Hierotheosz Egyesület elnöke, továbbá Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Tilki Attila és Kovács Sándor országgyűlési képviselők, Nacsa Lőrinc az IKSZ elnöke és Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, megyei képviselő.

A felszólalók visszaemlékező gondolataikban felhívták a figyelmet a béke fontosságára, melytől napjainkban így a háború árnyékában, nincs is előbbre helyezhető. Kiemelték az önzetlen segítségnyújtás szerepét, mely most ezekben az embert próbáló időkben elengedhetetlen és a korábbiaknál is időszerűbb, valamint visszaemlékeztek az elmúlt év egyesületi történéseire és a Civil Közösségi Szolgáltató Központként végzett elmúlt 10 év munkájára.

Az esemény keretében a Hierotheosz Egyesület által alapított Év Megyei Önkéntese díjak átadására is sor került. Az elismerést ezúttal átvehette Gál Erika, a Barabási Polgárőr Egyesület önkéntese - a barabási segítségponton végzett munkájáért, Jónás Bernadett Mercédes, a szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezés alelnöke és Lőrincz Péter, a máriapócsi Mária Könnyei Karitászcsoport vezetője, a Máriapócsi Polgárőr Egyesület önkéntese.

Lélekemelő zene, színvonalas kultúrprogram is várta a jelenlévőket. A rendezvényen közreműködött a Lautitia kóruscsalád és a Kis Rózsafa citeraegyüttes.

Köszönjük az egész éves segítséget és együttműködést mindenkinek!

 

Az eseményen jelen volt a Kölcsey Televízió.

A díjazott önkéntesekkel készült interjút az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=lEwDGlR7xoU&t=242s

Az eseményről számos hírportál is beszámolt:

https://frissmedia.hu/hir/ok-az-ev-onkentesei-megyenkben/22704

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2022/12/karpataljai-gyerekeknek-gyujtottek

https://frissmedia.hu/hir/ok-az-ev-onkentesei-megyenkben/22704