Közgyűlés és közéleti est Máriapócson
2024. 05. 16.

A Hierotheosz Egyesület éves rendes közgyűlését egy közéleti esttel összekötve tartotta meg 2024. május 15-én Máriapócson.

A közéleti estet köszöntötte Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Papp Bertalan Máriapócs Város polgármestere, akik megköszönték azt a munkát, amelyet a Hierotheosz Egyesület végez vármegyénkben, Máriapócson és a külhoni közösségekben. Kiemelték azt a munkát is, amelyet Máriapócs és Csíksomlyó Nemzeti Kegyhelyek testvérkapcsolatáért tett az egyesület. Papp Bertalan polgármester külön felhívta arra a figyelmet, hogy mi akik a mai nap összegyűltünk hiszünk a szeretet és összefogás erejében, ezt a gondolatot folytatták az egyházi elöljárók Kapin István az egyesület elnöke, dr. Seszták István a Hajdúdorogi Egyházmegye főhelynöke és Szabó Tamás a Nyíregyházi Egyházmegye helynöke, mind a hárman kiemelték, hogy az egyesület számára nemcsak székhely, hanem lelki találkozási hely Máriapócs, ahova mindannyian zarándokként érkezünk, éljünk bárhol is a Kárpát-medencében. Ebből is adódik, hogy olyan emberek gyűltek össze, akiket összeköt az Egyház ügyének támogatása és a jó célokért együtt tudunk gondolkodni és cselekedni a közösség érdekében.

 

Kiss András az egyesület főtitkára az elmúlt év szakmai, számviteli beszámolóit, valamint a 2024. évi terveket bemutatva kiemelte, hogy az egyesület a gazdasági nehézségek ellenére is folytatja a megkezdett programokat, hidat képezve világiak és egyháziak, Egyház és közélet, anyaországi és határon túli magyarok között.

Az eseményt meglátogatta dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úr is, aki biztosította a jelenlévőket, hogy Máriapócs Nemzeti Kegyhely és a görögkatolikusok mindig számíthatnak Magyarország Kormányának támogatására.

Az esemény a Barankovics István Alapítvánnyal partnerségben valósult meg.