Meghívó - ÁSZ tudásmegosztó konzultációra
2023. 11. 20.

A Hierotheosz Egyesület, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa tisztelettel meghívja Önt és a civil szervezet tisztségviselőit, tagjait, érdeklődőket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) civil szervezeteket érintő tudásmegosztó konzultációjára, amelyet az ÁSZ Államháztartáson Kívüli Szervezeteket Ellenőrző Igazgatóságának munkatársai tartanak.

A rendezvény időpontja: 2023. december 12., kedd, 14:00–16:00 (regisztráció 13:00-tól)

A rendezvény helyszíne: Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola (4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor u. 13-19., földszinti Szent Atanáz terem)

A rendezvény célja, hogy a civil szervezet gazdálkodási tevékenységével (számviteli-, pénzügyi- és gazdálkodási) összefüggésben az ÁSZ az ellenőrzési tapasztalatok megosztásával és jó gyakorlatok bemutatásával segítséget nyújtson a civil szervezetek számára. Emellett lehetőséget biztosítunk arra, hogy az ÁSZ munkatársaival a témában konzultációt folytassanak.

A civil szervezetek vezetői nemcsak a szervezeti és gazdálkodási kereteket meghatározó jogszabályi kötelezettségeknek kell, hogy eleget tegyenek, hanem olyan felelős magatartást is kell tanúsítaniuk, mely támogatja, hogy az általuk irányított szervezet a közpénzekkel való átlátható, elszámoltatható gazdálkodás követelményeinek is megfeleljen.

Mindezek figyelembevételével az ÁSZ tanácsadói tevékenysége keretében támogatni kívánja a civil szervezetek munkáját.

Szeretettel várjuk a rendezvényen!

Kérjük, részvételi szándékát az alábbi e-mail címen jelezze: 

civilkozpontszszb@gmail.com

 

Hierotheosz Egyesület a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa