Nyílt nap
2019. 02. 01.

A Hierotheosz Egyesület, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosa Nyílt napot tartott 2019. február 1-jén a Civilek Napja alkalmából.

A Civilek Napja vonatkozásában felvettük a kapcsolatot helyi oktatási intézményekkel és délelőtt 9:00 órára 10-15 középiskolást hívtunk meg magunkhoz, akiknek játékos feladatok keretében az egyesületünk jogi tanácsadójának (Dr. Teschmayer Gábor) segítségével mutattuk be a civilséget, a civil szervezeteket és saját egyesületünket.
Majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum munkatársai a Kossuth téren, a Hősök terén és a Korzó áruház előtt ajándék tollakat, illetve szórólapokat osztottak, amelyben rövid tájékoztatót olvashattak a járókelők a Civilek Napjáról, a civilségről, valamint a civil szervezetekről, ezzel is felhívva a figyelmet a civil szervezetek munkájának fontosságára.
Fiatalokkal beszélgetett Kiss András operatív igazgató és Ésik Árpád regionális EFOP-mentor a civil szervezetek munkájának fontosságáról, az önkéntességről és a fiatalok bevonásának fontosságáról az Új Nemzedék Központban. Játékos formában alapítottunk ifjúsági sportegyesületet és vettük végig működésének 5 éves intervallumát a Tengu Dojo HSE Sportegyesület példáján keresztül.