Önkéntes tréninget szerveztek a civileknek 2024. 03.21., 2024. 04.11.
2024. 04. 25.

Önkéntes tréninget szerveztek a civileknek 2024. 03.21., 2024. 04.11.

A Hierotheosz Egyesület által működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2024. március21-én és 2024. április 11-én önkéntes tréning megnevezésű képzést szervezett. A résztvevők között voltak civil szervezeti vezetők, aktivisták, tagok, valamint a civil működés iránt érdeklődők.

A hallgatóságot Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára köszöntötte elsőként. Beszédében rávilágított arra, hogy a civil szervezetek munkája és fennmaradása szorosan összeforr az önkéntességgel, elengedhetetlen egy civil szervezet sikeres működéséhez.

Bodnár Robin, a BOREKO Egyesület elnöke előadóként az önkéntesség, az önismeret és társismeret, valamint az önzetlen segítségnyújtás jelentőségét hangsúlyozta. A civil szervezetek működéséről, pénzügyi hátteréről, az önkéntes munkáról tartott előadásában személyes, külföldön szerzett tapasztalatait is megosztotta a hallgatósággal. Interaktív, csoportos feladatok színesítették az előadást, amelynek köszönhetően több szemszögből is megközelíthetővé váltak szituációk, mások tapasztalataiból is lehetett ötletet, megoldást találni.

A képzésen a térség számos egyesületének tagjai vettek részt, így a tréning a civil szervezetekről való ismeretszerzésen túl lehetőség a kapcsolatteremtésre, a civil összefogásra.