Pályázatíró tréninget szerveztek a civileknek 2024. 04. 10., 2024.04.17.
2024. 04. 25.

Pályázatíró tréninget szerveztek a civileknek 2024. 04. 10., 2024.04.17.

A Hierotheosz Egyesület által működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2024. április 10-én és 2024. április 17-én pályázatírási tréning megnevezésű képzést szervezett, amelyre sok szeretettel várta a civil szervezeti vezetőket, aktivistákat, tagokat, valamint a civil működés iránt érdeklődőket.

A téma aktualitása és fontossága vitathatatlan, hiszen megfelelő anyagi háttér nélkül egyetlen civil szervezet sem képes működni, ellátni feladatát, hosszútávon fennmaradni. Ennek biztosítása pedig javarészt pályázatok útján válik elérhetővé. A képzésen ehhez a forrásteremtési módhoz kaptak a résztvevők egy színvonalas, mélyreható betekintést, szerezhettek gyakorlati tudást.

Az eseményt Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára nyitotta meg, aki beszédében rávilágított arra, hogy a pályázati lehetőségek kihasználása elengedhetetlen egy civil szervezet sikeres működéséhez.

A képzés trénere Dr. Tálas László pályázatíró, pályázatértékelő szakember volt. A tréning során a tananyag két részre bontott formában történt átadásra: elméleti és gyakorlati. Az elméleti etapot a gyakorlat követte, ahol a résztvevők külön csoportokban, mondhatni élesben próbálhatták ki a pályázatírás folyamatait. A tréner számos olyan részletre világított rá, melyek az értékelés során sarkalatos pontjai a pályázatok elbírálásának. A képzés résztvevői a nap során folyamatosan feltehették kérdéseiket, melyekre minden esetben kielégítő választ kaptak.

Az eseményen a térség számos egyesületének tagjai vettek részt, így a tréning kiváló lehetőség volt egymás megismerésére, a kapcsolatteremtésre, a civil összefogásra.