Sajtótájékoztató Nyíregyházán
2019. 02. 05.

A Hierotheosz Egyesület által működtetett Civil Információs Centrum a civilek napja alkalmából sajtótájékoztatót tartott Nyíregyházán.

megyénkben 3151 civil szervezet működik, egyben arról is beszélt, hogy ez egy nagyon színes világ, kiemelkedő a civil szervezetek munkája a megyében és igyekszünk partnerséget ápolni ezekkel a közösségekkel, segíteni munájukat.

Kiss András, a Hierotheosz Egyesület elnöke az Információs Centrum munkájáról szólva elmondta, hogy három dologgal készültek a mai napra. Egyrészt meghosszabbított nyitvatartassál várták a civileket, bár ez a nap "csak" figyelemfelhívás és szimbolikus gesztus, hiszen az év minden napján várják a civil szervezeteket. Másrészt ajándéktárgyakkal, szórólapokkal hívták fel a városlakók figyelmét a mai nap jelentőségére. Harmadrészt a meghosszabbított nyitva tartás mellett nyílt nap is volt a Civil Információs Centrumban, ahova várták a fiatalokat, „így közelebb tudunk jutni a közösségépítés ehhez a korosztályhoz, hiszen valljuk, hogy akkor lesz erős ez a megye, akkor lesz életképes, hogyha a közösségek életképesek. És ehhez az szükséges, hogy a fiatalok is bevonhatók legyenek ezekbe a tevékenységekbe”.

 

https://frissmedia.hu/hir/megyenkben-3151-civilszervezet-tevekenykedik/10180