Szociális Munka Napján köszöntötték a civileket
2019. 11. 13.

Szociális munka napja alkalmából tematikus napot tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum Géberjénben a "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesülettel közösen.

Az eseményen Kiss András a Civil Információs Centrum operatív igazgatója köszöntötte a megjelent fiatalokat és bemutatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum tevékenységét, valamint méltatta azokat az embereket, akik szabadidejükben a közösség szervezésére fordítják energiáikat. Kiemelte, hogy vannak olyan civil szervezetek, amelyek a szociális területen sokrétű munkát végeznek, intézményeket tartanak fenn, több száz emberről gondoskodnak és nagyon sok embernek adnak munkát. Megköszönte a géberjéni "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesületnek, hogy helyet biztosítottak a mai esemény számára és ennek a tematikus napnak keretében munkájukat közelebb viszik a felnövekő nemzedékhez. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, mint a "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesület alapítója és olyan politikus, aki a politikai pálya előtt szociális munkásként dolgozott, köszöntötte a megjelent fiatalokat és az irgalmas szamaritánus bibliai történetén keresztül mutatta be a szociális tevékenység szépségeit. A megjelent fiatalokat arra bíztatta, hogy kapcsolódjanak be ebbe a munkába és amennyiben megtetszik az itt végzett tevékenység, önkéntesként is várják őket vissza.
Bodzán Enikő intézményvezető a "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesület tevékenységét, az itt működő intézményeket mutatta be előadásában és ismertette azokat a tevékenységeket, amelyekbe a nap folyamán lehetősége lesz bekapcsolódni, az itt dolgozó kliensekkel közös munkát végezve. Készítettek száraztésztaféléket, betekintést nyerhettek a hidegen sajtolt tökmagolaj készítésének folyamataiba, valamint készíthettek műanyag koszorúkat és virág dekorációkat. Végül a résztvevők egy szocioséta keretében meglátogatták a Jékey Kúriát és parkját, az Erdei Iskolát valamint a nagyecsedi „Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület második telephelyét.