Tájékoztató a Magyar Falu Program – Falusi Civil Alapról Panyolán
2020. 07. 07.

A Hierotheosz Egyesület is képviseltette magát a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, valamint a Nemzeti Agrárkamara mellett a panyolai közéleti kerekasztal beszélgetésen és könyvbemutatón.

Az eseményen köszöntőt mondott Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott, Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, Szőnyi Kinga a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Muhari Zoltán Panyola Község polgármestere és Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ operatív igazgatója, akik mindannyian a helyi civil szervezetek munkájának fontosságát, közösségteremtő szerepét hangsúlyozták.

Kiss András előadásában bemutatta a Magyar Falu Program – Falusi Civil Alap pályázatát, amely az 5000 fő alatti településeken működő civil szervezetek számára nyújt segítséget és egyben lehetőséget, melynek kerete 5 milliárd forint. A pályázat keretében 4 kategóriában van lehetőség pályázatot benyújtani, melyeket ingatlanfejlesztésre-beruházásra, járműbeszerzésre, eszközvásárlásra, valamint civil szervezetek programjának támogatásra használhatnak fel.

Továbbá elmondta, hogy a Falusi Civil Alap keretében 2020. július 1. és 2020. augusztus 7. között lehet beadni a pályázatokat, valamint felhívta a figyelmet, hogy a pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerben (NIR: www.nir.bgazrt.hu) kell leadni. Egyúttal megköszönte a civil szervezetek munkáját, bíztatta őket a pályázat adta lehetőségek kiaknázására, és a Falusi Civil Alappal felmerülő kérdés esetén pedig kérte, hogy forduljanak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ (www.szabolcs-cic.hu) és a Bethlen Gábor Alapkezelő (www.bgazrt.hu) munkatársai felé.

A pályázat az alábbi linken érhető el:

http://civil.info.hu/lo/kezdje-itt/-/asset_publisher/X3nVlVWAUbeG/content/megjelent-a-magyar-falu-program-falusi-civil-alap-palyazati-kiirasa?redirect=http%3A%2F%2Fcivil.info.hu%2Flo%2Fkezdje-itt%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_X3nVlVWAUbeG%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1

http://szabolcs-cic.hu/hir/osszefoglalo-magyar-falu-program-falusi-civil-alap-kiirasarol/139