Tájékoztató az önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport munkájáról és a segitsunkegymasnak.hu honlapról
2020. 05. 20.

Révész Máriusz kormánybiztos, országgyűlési képviselő vezetésével Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoportot hozott létre Magyarország kormánya.

A csoport feladata az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinálásának segítése, valamint az országszerte elindított civil mozgalmak felkarolása. 

 

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet néhány óra leforgása alatt komoly változásokat hozott mindannyiunk életében. Mindezekhez gyorsan kell tudnunk alkalmazkodni annak érdekében, hogy enyhítsük a helyzet súlyosságát.

A kormány minden szükséges forrást biztosít ahhoz, hogy az ország és különösen az egészségügyi ellátórendszer felkészüljön a koronavírus-járvány legsúlyosabb következményeire is.

 

A felelősségteljes viselkedés az, ha a legjobb forgatókönyvben bízunk, de a legrosszabbra készülünk fel. Ezt vallják azok a magyarországi cégek és magánszemélyek, akik segíteni akarnak a bajban. A kormány pedig a segítőket sem hagyja magára!

Éppen ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy a civil társadalom által életre hívott remek kezdeményezéseknek megadja a formát, és segítséget nyújt a legrövidebb út megtalálásához a felajánlás és annak címzettje(i) között.

A Segítünk egymásnak kezdeményezés a koronavírus-járvány elleni harc legszélesebb összefogásának eredménye.

Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport elkötelezett abban, hogy a beérkező adományokat oda juttassuk el, ahol azokra a legnagyobb szükség van.

 

Ha összefogunk, erősebbek vagyunk. Éppen ezért a segítségnyújtás valamennyi formáját feldolgozzuk és célba juttatjuk. A segitunkegymasnak.hu weboldal indulása óta több mint 6000 felajánlás érkezett az önkéntes munkától kezdve, az eszköz- és infrastrukturális támogatásokon át egészen a pénzbeli adományokig.

 

Ennek szellemében az akciócsoport együttműködik a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal, a Baptista Szeretetszolgálattal, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Katolikus Karitásszal, az Ökumenikus Segélyszervezettel, a Magyar Református Szeretetszolgálattal, a Magyar Vöröskereszttel, illetve gazdasági szereplőkkel. Partnereink továbbá a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak.

 

A segitunkegymasnak.hu oldalon közzétettük a pénzadományok megtételéhez szükséges adatokat is, valamint a felajánlások kategorizálását segítve külön menüpontokba szedtük a segítés lehetőségeket. 

 

Köszönünk minden nagylelkű felajánlást!

 

 

Web:

https://segitunkegymasnak.hu

 

Facebook:

https://www.facebook.com/segitunkegymasnak/