Újra pályázhatnak majd a civilek a támogatásra
2022. 09. 15.

Egyetlen szabad helyet alig lehetett találni, olyan szinten megtöltötték Nyíregyházán a Megyeháza dísztermét a civil szervezetek delegáltjai, sőt önkormányzatok képviselői és vezetői is kedden. Az érdeklődés érthető volt, hiszen a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2023-as pályázati lehetőségeiről tartottak köszöntőkkel tarkított tájékoztatót egy országos rendezvénysorozat részeként a Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság delegáltjai, a megyei Civil Közösségi Szolgál

Ahogyan Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár is rámutatott: október 3-án nyílik meg a kormány egyetlen civil alapja, a NEA, ekkor írják majd ki a pályázatokat, reggel 10 órától lehet pályázni a Bethlen Gábor Alapkezelőnél.

  • Az egyesületek, szervezetek összevont pályázatokon is indulhatnak, ahol lényegesen nagyobbat lehet nyerni, de veszíteni is megjegyzés: (az összevont támogatás esetében szakmai bírálat van, amelyet a NEA Kollégiumai látnak el. Az összevont támogatásnál a maximum összeg 3.900.000 Ft volt a NEA 2022. évi kiírás esetében). Az egyszerűsített támogatás esetében a maximálisan elnyerhető összeg 350 ezer forint, melyhez a beadás sorrendjében, a keret kimerüléséig mindenki hozzájuthat. Az összegből sok mindent meg lehet valósítani, bár tény, hogy ezutóbbi esetében a mai lehetőségeket tekintve ez nem túl sok. Az összeg volt már ennél alacsonyabb is, és hamarosan 400 ezerről is beszélhetünk, nagyobb összegekről viszont azért nem, mert itt nincs bíráló bizottság.

A részletes tudósítás a szon.hu portálon olvasható, mely az alábbi linken érhető el:

https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2022/09/orom-hogy-meg-van-nea-es-az-osszege-novekedett

 

Forrás: Kelet Magyarország