Különleges Család Alapítvány

Különleges Család Alapítvány
https://kulonlegescsaladalapitvany.hu

Alapítványunk 2021-ben alakult és került bejegyzésre több évtizedes szakmai múlttal rendelkező szakemberekkel annak érdekében, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások, melyek piaci alapon sok család számára nehezen elérhető,  lehetőségeinkhez mérten mégis hozzáférhetővé válhasson. Szakmai együttműdéseken keresztül valósítjuk meg segítő, támogató, fejlesztő tevékenységeinket.

Hisszük és valljuk: „Minden család egyedi. Minden család különleges.”

Célunk a családok harmonikus működésének támogatása, a családdá válás folyamatának segítése, a családot alkotó egyének, valamint a korai fejlesztésben, koragyermekkori intervencióban, alap- és szakellátásban, köznevelésben és szociális szférában, a harmonikus szülő-gyermek és családi kapcsolatrendszer kialakulását segítő szakemberek mentális, lelki és fizikai egészségének prevenció keretében történő megóvása, megőrzése, helyreállításának segítése kiemelt figyelemmel az ép és speciális szükségletű gyermekekre, fiatal felnőttekre.

Céljaink megvalósítása érdekében szakma- és szakmaközi együttműködéseket alakítunk ki, tudományos tevékenységet végzünk és kutatásokban veszünk részt. Kiadványokat készítünk, rendezvényeket szervezünk, nevelési, oktatási, egészgésfejlesztési, prevenciós, képességfejlesztő, ismeretterjesztő tevékenységet végzünk, képzéseket, továbbképzéseket szervezünk. Mindezt a szociális, családsegítő, gyermek- és ifjúságvédelmi szempontok figyelembe vételével, önkénteseink segítségével, képzett szakemberekkel.