A Hierotheosz Egyesület Kisvárdában tartott civil beszélgetést
2022. 06. 24.

Kerekasztal beszélgetést tartottak a résztvevők.

A Hierotheosz Egyesület, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2022. június 22-én Megyejárás keretében tartott civil beszélgetést Kisvárdában, ahol jelen volt Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, Dr. Seszták Miklós, országgyűlési képviselő, Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere, Kiss András, a Hierotheosz Egyesület főtitkára, valamint a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok, és Társadalmi Konzultáció Főosztálya munkatársai Dr. Kecskés Péter főosztályvezető, Furka Ágnes osztályvezető, Kóródi Vivien referens, Pántos Tamás titkárságvezető-helyettes, és Dr. Kisida Tamás jogi referens.

A kerekasztal beszélgetésen a résztvevők kötetlenül oszthatták meg gondolataikat, a civil szervezeteket érintő aktuális kérdésekről, pozitív intézkedésekről, az őket érintő kihívásokról, tapasztalatokról, valamint természetesen a pályázati lehetőségek, Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Falusi Civil Alap (FCA), Városi Civil Alap (VCA) is szóba kerültek.

A rendezvény konklúziója volt, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagyon aktív közösségi élet zajlik, a civil szervezetekkel élénk beszélgetés alakult ki, és a megyei szervezetek és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ közötti kapcsolat élőnek, és napi szintűnek mondható.